Kertépítési tanácsok

Küldje el kertjének alaprajzát, mi ingyen megtervezzük öntözőrendszerét, ha nálunk vásárolja meg a hozzávaló anyagokat!

Az árakról és kedvezményekről érdeklődjön e-mailben vagy telefonon!

Elérhetőségeink:

Profi kertépítés

Otthonunk csak akkor lehet igazán szép, ha nem csupán a ház csinosítgatásával foglalkozunk, de majdnem ugyanakkora figyelmet szentelünk a kertnek is. A kert ugyanis igazán fontos részét képezi a teljes összképnek. Egy elhanyagolt udvar, bármilyen gyönyörű épület is áll rajta, lehangoló látványt nyújt.

Egy kert nagyon sok célt szolgálhat:

  • gyönyörködtet
  • játszhatnak benne a gyerekek
  • pihenhetünk benne
  • növényeket termeszthetünk
  • otthont adhat házi kedvenceinknek

Udvarunk természetesen egyszerre több funkciót is betölthet. Lehet gyönyörű, mely alkalmas a pihenésre és a játékra egyaránt. A tökéletes kert megtervezése azonban komoly munka, hiszen igen sok szempontot kell figyelembe venni, ahhoz, hogy a megálmodott funkciókat valóban betöltse.

Cégünk évek óta foglalkozik kertépítéssel, mára számtalan elégedett ügyféllel rendelkezünk. Nem csak megalkotjuk, amit megálmodott, de profi kertépítési ötletekkel is ellátjuk Önt, ha arra van szüksége.

Mielőtt azonban elkezdené az álomkert megtervezését, kérjük, olvassa el figyelmesen tanácsainkat!

Amennyiben szeretne ötletelni, fejben előre fantáziálni álmai kertjének kialakításával kapcsolatban, ajánlatos lehet figyelembe venni az alábbi kertépítési tanácsokat.

Elsősorban azokat a funkciókat kell számba venni, amelyeket szeretnénk, ha jövendőbeli kertünk betöltene, és mindezeket össze kell hangolni a kert különböző részeivel talajszerkezet, fekvés, szélirány és benapozottság szerint.

Fontos a biztonság és a praktikusság is, így a gyermekei részére kialakított játszósarok, homokozó kerüljön jól belátható helyre, a kerti sütöde, grillezés területén pedig ajánlatos kialakítani világítást, áram- illetve vízvételi lehetőséget is.

A túl keskeny vagy hosszában rövid kertek optikailag nagyíthatók különböző elrendezési, beépítési trükkökkel. Növények betelepítésekor pedig ügyeljen arra, hogy az adott növény mekkorára fog nőni, milyen talajt, fényviszonyokat igényel, és aszerint ültessük őket mind a kerthez, mind egymáshoz képest. Ezen tényezők figyelmen kívül hagyása következtében az egymáshoz túl közel ültetett növények könnyen egymás nyakára nőhetnek, és a nem megfelelő víz- és fényviszonyok miatt idő előtt elpusztulhatnak.

Reméljük, hogy a fenti kertépítési tanácsok segítenek abban, hogy álmai kertje közelebb kerüljön a valósághoz. És hogy az elképzelt tervből tapintható, érzékszervekkel élvezhető valóság legyen, ne habozzon felkeresni cégünket ajánlatkérés céljából!

Kertépítési tanácsok: megtervezett öntözőrendszer

A gondozott és esztétikus kert kellemes pihenési lehetőséget biztosít a rohanó mindennapok során, azonban ahhoz, hogy hosszútávon élvezhessük ezt a remek időtöltést, már a tervezéstől kezdve gondoskodnunk kell a megfelelő körülmények megteremtéséről. A kerttervezés első folyamata az igények felmérése, hogy milyen funkciót fog betölteni életünkben és otthonunk részeként, majd ebből következően kell a fenntartási igényeket is felmérni, melyek közül az egyik elsődleges és legfontosabb feltétel az öntözés.

A megfelelő öntözőrendszer megtervezés és kiépítése növényeink számára létfontosságú lehet, míg a tulajdonos szempontjából praktikus és kényelmi kérdés, ezért már a tervezés folyamán érdemes az automata öntözőrendszer mellett dönteni, amely számos előnnyel rendelkezik:

Kényelmes és praktikus, mivel nem kell órákon át a kertben állni és locsolni.
Nincs locsolócső, amely balesetveszélyes lehetne.
Nincsenek kiszáradt és túllocsolt területek, növények.
Egy-egy utazás, nyaralás alkalmával nem kell aggódni a kert öntözése miatt.
Víztakarékosabb megoldás.

A praktikus, kényelmes és gazdaságos kerttervezéshez kapcsolódó hasznos tanácsokért és szakmai segítségért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és tapasztalt kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

 

A szép kert alappillérei

Egy kert akkor tökéletes és szemet gyönyörködtető, ha egyenletes összhangot mutat. Ehhez elengedhetetlen az előzetes tervezés.

Íme, néhány jó tanács, hogy a mi kertünk is tündököljön:

Hogy gyepünk tartós legyen, alaposan oda kell figyelni a fűmag kiválasztására. A fűvetés előtt fel kell tölteni a talajt tápanyagokkal. Ezt a legkönnyebben trágyázással érhetjük el. A fűmagot tanácsos száraz, szélmentes időben elvetni. Az árnyékos helyekre vessünk árnyékkedvelő növényeket, hogy a napmentes területeken se legyen fakó a kertünk!

A kert tervezése során meg kell teremtenünk az egyensúlyt a növények között. Például mindig legyen éppen virágzó növényünk, ültessünk eltérő színű virágokat, és legyenek örökzöldek is, hogy télen is szépen mutasson a kertünk.

A rózsát mindenki imádja, ám vigyáznunk kell vele, csak akkor ültessük tele vele a kertünket, ha nincs különösen nagy meleg.

A tökéletes kert és udvar eléréséhez és megtartásához mindenképp szükségünk van egy jól működő és hatékony öntözőrendszerre. Ebben tud cégünk maximális segítséget nyújtani.

Ha felkeltettük érdeklődését, és nincs megelégedve kertje szépségével, hívjon minket bizalommal!