Öntözőrendszerek

Legyen szép kertje víztakarékosan Rain Bird öntözőrendszerrel!

A kert és udvargondozás elengedhetetlen feltétele a megfelelő öntözéstechnikai rendszer kiépítése, hogy a növények és a gyep el legyen látva kellő vízmennyiséggel. A kertgondozás során a növényeknek frissítő és párásító öntözésre van szükségük, hogy légköri aszály kialakulása esetén is képesek legyenek kellő mennyiségű vizet fölvenni. Ezáltal mindig frissek, egészségesek maradhatnak és elkerülhetik a száraz, meleg napokon az erős napsugarak okozta égést.

A Föld ivó-, és öntözővíz készletének csökkenése, annak felhasználása, újrafelhasználása és tisztán tartása, nem beszélve a minőségi különbségekről rendkívül fontos ügy, így cégünk kiemelt figyelmet fordít arra, hogy olyan rendszerek kiépítését támogassa, mint a Rain Bird öntözőrendszer.

A Rain Bird automatizált öntözőrendszerek rendkívül széles alkatrészskálával rendelkeznek. A szerkezetek az adott terepen fekvő, különböző típusokhoz mérten más-más szórófejeket alkalmazva kellő mennyiségű vizet juttatnak a növényekre, hogy azok megfelelő tápanyagellátásban részesüljenek és védelmet kapjanak a kiszáradással szemben.

Ha szeretné, hogy kertje, pázsitja mindig a lehető legjobb formában legyen, válassza cégünk szolgáltatásait!

Érdekesség: A Rain Bird öntözőrendszer története röviden

Az automata öntözőrendszerek már a 20. században kezdtek elterjedni, először az USA-ban és Izraelben, ezt követően Floridában, és szép lassan az egész világban megjelentek. A világ egyik legnagyobb öntözőrendszer gyártó amerikai cég a Rain Bird, melynek termékei a mai napig számos kertben megtalálhatóak.

A Rain Bird cég 1933-ban alakult, a vállalat alapítója Clement és Mary LaFetra. A jelenleg is magántulajdonban lévő cég nem csupán öntözőrendszereket és ehhez szükséges eszközöket forgalmaz, hanem prémium minőségű vezérlőket, mágnesszelepeket is.

A professzionális technikának köszönhetően szakszerű öntözésben lehet része növényeinek, időtállóság és a megbízhatóság jellemzi a Rain Bird termékeket. Ha a Rain Bird öntözőt választja, garantáltan nem fog csalódni, hiszen ezek a termékek úgy lettek megalkotva, hogy Önnek és környezetének is tökéletesen megfeleljenek. Az öntöző szórófejeiben nem alkalmaznak semmilyen kenőanyagot, amely káros lehetne a környezetre.

Amennyiben szeretné kertjét színvonalasan gondozni, válassza a Rain Bird termékeit és öntözőrendszer telepítés szolgáltatásunkat!

Rain Bird öntözőrendszer

A Rain Bird a világ legnagyobb öntözőrendszer alkatrészeket gyártó cégek közé tartozik. A több tíz éves szakmai tapasztalat alatt körülbelül 150 bejegyzett szabadalom köthető a cég nevéhez.

A Rain Bird már hetven éve van jelen az öntözőrendszerek piacán, az automata öntözés szinte minden területén megtalálható, ahol teljes termékpalettával rendelkezhet. Legyen szó akár kerti, akár mezőgazdasági öntözésről.

A legkiemelkedőbb pozitív pont, amit kiemelhetünk a cég kapcsán, a víztakarékosság, ami napjainkban egyre kevésbé hanyagolható el. A második pont, ami szintén igen pozitív jelzője, egy ilyen területen foglalatoskodó cégnél, az a környezetvédelem. A termékek megtervezésekor a cég maximálisan figyelembe veszi a környezet védelmének érdekeit, így nem használnak semmiféle kenőanyagot.

A felhasználóknak igen kedvező feltételek mellett, 3-4 éves garanciával vállalnak felelősséget a minőségi termékekre. A cég képzett szakemberekkel dolgozik a világ szinte minden pontján.

A Hunter öntözőrendszerről

A Hunter öntözőrendszerek a cég alapításától kezdve kitűnnek különleges technológiájukkal. A cég számos szabadalmat tudhat magáénak az öntözés világában. A termékek külföldön, és kis hazánkban is piacvezető helyet foglalnak el. A Hunter öntözőrendszerek további különlegessége, hogy egyedülálló fúvókája tetszőlegesen állítható.
Amikor arra adjuk a fejünket, hogy a kertünk szépsége érdekében beruházunk egy jó öntözőrendszerre, olyan masinát képzelünk magunk elé, amelyet könnyű kezelni, egyszerűen karbantartható, valamint kicsi annak az esélye, hogy sok gondunk lesz a meghibásodásokkal. A tökéletes választás tehát a Hunter!

Akkor jó egy öntözőrendszer, ha azt úgy alkotják meg, hogy könnyen és hatékonyan, hibák nélkül működjön. A Hunter minden tekintetben arra hivatott, hogy működését az egyszerűség és a hibátlanság jellemezze.

Tehát ha Ön is olyan öntözőrendszert szeretne, amelynek kezelése könnyű, működése egyszerű, felépítése stabil, akkor döntsön a Hunter öntözőrendszerek egyike mellett!

Ha további információra van szüksége, hívjon minket bizalommal!

Ha kérdése van, vagy felkeltettük érdeklődését, keressen fel minket a megadott elérhetőségek egyikén! Forduljon hozzánk bizalommal!

Az öntözőrendszer újraindítása

Az öntözőrendszereket minden évben a jó idő beköszöntével újra kell indítani. Ez nagyon fontos folyamat, hiszen az újbóli beüzemelés határozza meg azt, hogy hogyan fog működni adott évben a rendszer.

Mielőtt beindítanánk az öntözőrendszerünket, járjuk körbe a területet és nézzük meg, hogy okozott-e valamilyen károsodást a hidegebb idő. Utána tanácsos a fejek szűrőit is kitisztítani, ha van központi vízszűrőnk, akkor azt is. Szükség esetén a csepegtető csöveket is át lehet mosni. A következő lépésként nyissuk fel és tisztítsuk ki a szelepdobozokat, és ha szükségét látjuk, akkor szedjük szét a szelepeket. Mossuk le a gumi membránokat, a szelepházból szedjük ki a hordalékot és a koszt, ami rendszerint összegyűlik a szelepek alján. Az öntözőrendszer automatikát pedig helyezzük áram alá, tegyünk bele új elemet és programozzunk be minden értéket az időjárásnak megfelelően. Tisztítsuk meg a portól és a szennyeződésektől, és ellenőrizzük a csavaros szorítókat is.

Fontos hangsúlyozni, hogy az öntözőrendszert nem elég beüzemelni, hanem meg is kell tisztítani a szennyeződéstől, azért, hogy még tartósabb legyen! Automata öntözőrendszer telepítéssel kapcsolatban bízza profikra magát, keressen fel minket elérhetőségeinken további információkért!