A csepegtető öntözés a fenntartható öntözés egyik fajtája, az egyik legtakarékosabb és legkorszerűbb öntözési forma. A víz az előre lefektetett öntözőcsöveken keresztül egyenesen a növények tövéhez áramlik. Alacsony vízkibocsátás jellemzi, amelyet az adott növények teljes mértékben fel tudnak hasznosítani. Az alacsony vízkibocsátás miatt óránként alig pár liter vizet használ, továbbá egyszerre több növény öntözését is tudjuk biztosítani.

A csepegtető öntözés direkt erre a célra tervezett csövek által történik, ami a gyakorlatban egy lefektetett, lyukakkal ellátott csövet takar, de a technikai megoldás miatt a víz egyenlő mértékben áramlik az első és utolsó csepegtető fejből egyaránt. A mezőgazdaság mellett a kertekben is nagy szerep jut a csepegtetős öntözésnek a jelentős vízmegtakarítás és hatékony öntözés miatt.

A megfelelő kiépítéshez szükséges, hogy minőségi alkatrészeket és csöveket használjunk, amelyek biztosítják a víz helyes áramlását. Nálunk biztosra mehet minőség terén! Ha szeretne egy megbízható és olcsó öntözési megoldást, akkor telepítsen csepegtető öntözőrendszert. Csepegtető öntözéssel kapcsolatos további információkkal kapcsolatban, keressen minket az oldalunkon található elérhetőségeink egyikén!