Csepegtető öntözőrendszerek

Küldje el kertjének alaprajzát, mi ingyen megtervezzük öntözőrendszerét, ha nálunk vásárolja meg a hozzávaló anyagokat!

Az árakról és kedvezményekről érdeklődjön e-mailben vagy telefonon!

Elérhetőségeink:

A csepegtető öntözőrendszerek előnye, hogy közvetlenül a növények gyökeréhez jut a víz. Automatizált időközönként pont annyi nedvességet kap a növény,
amennyire szüksége van. Mivel ez az öntözőtechnika minimalizálja azt a vízveszteséget,
amivel vízelfolyás és párolgás miatt más öntözőrendszerek használatakor számolni kell, így akár 30-70%-kal több vizet takaríthatunk meg.
Az energiamegtakarítás mellett a csepegtető öntözőrendszerek révén növényvédőszereken is spórolhatunk, hiszen a lombozatot nem öntözzük, ezáltal alacsonyabb a levélfertőzés, levélbetegségek kockázata.

A csepegtető öntözőrendszerek felépítése a következő: a víz vékony műanyag csöveken keresztül jut a növényekhez, és kis méretű hézagokon átjutva
csöpög le a víz a növények gyökeréhez. E gazdaságos és hatékony öntözőrendszer kialakításához többféle alkatrész,
csővezeték közül választhatunk, így használhatunk lyuggatott vezetőcsövet, kapillárcsövet, amely a vezetőcső réseibe van vezetve, vagy kettős falú csővezetéket.

A csepegtető öntözőrendszerek használata ültetvényeken, zöldségtermesztésekben, üvegházakban kezdődött,
mára azonban széles körben elterjedt házikertekben és közparkokben, szállodák,
bevásárlóközpontok, irodaházak tetőkertjeiben és parkjaiban is.

Azonban Ha szeretné otthoni kertjének, vagy irodájához, üzletéhez tartozó zöld terület öntözését szakemberekre bízni,
és az energiatakarékos csepegtető öntözőrendszert választja, hívjon minket!

 

A csepegtető öntözőrendszer alkalmazási területei

A csepegtető öntözőrendszer tökéletesen alkalmas és modern megoldást nyújt a tápanyagok igényelt mennyiségének és koncentrációjának biztosítására, mindezt a növény fejlődési állapotának és az időjárási körülményeknek figyelembevételével, amely lehetőséget kínál a termés beltartalmi értékének és mennyiségének együttes szabályozására. A korszerű öntözőrendszer lehetővé teszi a mai megnövekedett igények teljes körű kiszolgálását, anélkül, hogy minőségromlás következne be, hiszen a precízen kiépített rendszer hosszú távon képes biztosítani az optimális öntözést.

A csepegtető öntözőrendszer alkalmazási területei:

• Gyümölcs- és zöldségültetvények
• Fóliaházak
• Szántóföldek
• Magán díszkertek
• Magán gyümölcsös és zöldséges kertek
• Beltéri dísznövények
• Közterületek és középületekhez tartozó zöldövezetek
• Felszínalatti megoldások

Cégünk sok éves tapasztalattal és számos elégedett ügyféllel a háta mögött széles szolgáltatási rendszerén belül foglalkozik csepegtető öntözőrendszerek modern és gazdaságos kivitelezésével, melyekről bővebb tájékoztatásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

 

Mikor hatékony a csepegtető öntözés?

A csepegtető öntözés az egyik leggazdaságosabb öntözési mód, mivel a vizet közvetlenül a növény gyökeréhez adagoljuk, így a víz maximálisan hasznosulni tud, és a növény azonnal fel tudja szívni a nedvességet.

A csepegtető öntözésnek két módját ismerjük, csepegtető cső vagy csepegtető test segítségével történhet az öntözés.

Csepegtető csövet akkor érdemes alkalmazni, ha sövényt, cserjét szeretnénk öntözni. Ahogy fejlődnek a növények, hamarosan összeérnek, így nem jelent gondot, ha a víz nem éri közvetlenül a növény tövét. Csepegtető testet akkor használjuk, ha növényeink között nagy és szabálytalan a távolság, és egyedileg szeretnénk meghatározni a vízkibocsátás helyét.

Csepegtető öntözésnél mindenképpen fontos a víz minősége. Használjunk szűrt vizet az öntözéshez! Erre azért érdemes odafigyelni, mert a kis keresztmetszetű csatornákon a víz eldugulhat. Ha szűrt vízzel dolgozunk, akkor az öntözőrendszer is hálás lesz: évekkel meghosszabbíthatja működőképességét!

Ha bármi kérdés felmerül Önben, kérje kollégáink segítségét, akik szakmai tanácsot adnak Önnek!

 

Csepegtető csövek tulajdonságai és telepítése

Mint ahogy nevük is mutatja, a csepegtető csövek apró cseppenként juttatják a nedvességet a talajra. A megfelelő mennyiségű vizet egy szivattyú juttatja el a kútból a csövekbe. A csövekben egymástól egyenlő távolságra elhelyezkedő csepegtető elemek vannak, amit labirintrendszernek nevezünk. Mire a labirinttestekbe átfolyik a víz, addigra elveszti kezdeti nyomását, és kicsöppen, így egyenletesen oszlik el a talajon a kijuttatott víz.

A csepegtető csöveket is csapokkal kell csatlakoztatni a sorok végén lévő vízvezetékekhez. A csepegtető cső egy hengerre van feltekerve, amit soronként le kell tekerni, karókhoz hozzákötni, kiegyenesíteni, végül drótokkal rögzíteni a földbe.

A legnagyobb előnye a csepegtető öntözésnek, hogy közvetlenül az adott területre juttatja a vizet, így a gyökerek hamar vízhez jutnak. A víz azonnal a talajba jut, így nem áll fenn az a veszély, hogy elpárolog. A csepegtető öntözés alkalmas vetemények vízellátására, tujasorok, sövények, kukoricatövek, málnabokrok esetében, és számos egyéb növénynél kiváló megoldást nyújt.

Ha felkeltettük érdeklődését, keressen minket bátran, hogy Ön is a legkorszerűbb és leghatékonyabb megoldásokat alkalmazhassa!