Az öntözőrendszerek robbanásszerű fejlődése a huszadik század második felében kezdődött. Ed Hunter, akit napjainkban is az öntözéstechnika atyjaként emlegetnek, már fiatalkorában, az édesapja által üzemeltetett gyárban is szerzett tapasztalatokat, majd 1952-ben megalapította első saját öntözéstechnikával foglalkozó cégét, a Moist O’ Matic-ot.

A cég pár év alatt vezető vállalat lett az öntözéstechnika világában. Állandóan új fejlesztésekkel rukkoltak elő, mint például kapcsolóórás vezérlővel és nedvességérzékelővel. Óriási áttörést jelentett az első műanyag fogaskerék-hajtóműves öntözőfej, amit sokkal kisebb költségből lehetett előállítani, mint az addigi vasöntvény testvéreit. 1962-ben Huntertől megvette vállalkozását a minneapolisi Toro cég, megalapozva a Toro öntözéstechnikát. Majdnem húsz évig dolgozott itt Hunter műszaki igazgatóként, mialatt számos újabb öntözéstechnikai fejlesztést vitt véghez. 1981-ben lépett ki a cégtől, megalapította a Hunter Industries céget, amely az öntözéstechnika területén merőben új technológiákat vezetett be, modernizálva az automata öntözést. Hunter 1999-ben elhunyt, de szellemi örökségét családja tovább viszi.

Ha Ön is ezt a nagyszerű öntözőrendszert szeretné használni, keressen minket bizalommal, szakembereink mindenben segítséget nyújtanak Önnek!