Először mindenki kigondolja, mit szeretne a kertjében, és csak ezután következik a kemény munka. Ha a kert már elkészült, fenn is kell tartani, gondoskodni róla, ami meglehetősen nagy felelősség. Érdemes szakember segítségét kérni az első lépésekhez, és akár a folytatáshoz is.

A kert fenntartásához meg kell ismernünk növényeink igényeit fény, víz, föld és hőmérséklet tekintetében. Általában a kertekben található növények igen strapabíróak a környezetváltozásokkal szemben. Ám egy nem elhanyagolható tényezőt igen alaposan meg kell terveznünk, ez pedig nem más, mint a megfelelő víz kiválasztása és az öntözőrendszer kiépítése. Használhatjuk a slagos módszert is, de ez a megoldás sokszor nem víztakarékos és az sem garantált, hogy kellő mennyiségű vizet juttatunk e el növényeinkhez, vagy túl sok, vagy túl kevés, a ráfordított időről nem is beszélve. Az automata öntözőrendszer ezzel szemben kényelmes megoldást nyújt erre a problémára, mert a víz mennyisége, az öntözés időtartama és az öntözések között eltelt idő is állítható.

Az öntözővíz legfontosabb tulajdonságai általában a hőfoka, keménysége, ásványi só-tartalma és szennyezettsége. Ezen szempontokat figyelembe véve a lehető legjobb megoldás a kútvíz lenne, ennek híján a csapadékvíz a következő a ranglétrán, és utána következik a csapvíz. Ha a csapvíz mellett tennénk le a voksunk, akkor arra figyeljünk, hogy lehetőleg két napot álljon a víz öntözés előtt!

Ha öntözőrendszert szeretne kiépíttetni, ne habozzon tovább, készséggel állunk rendelkezésére!