Az ápolt, zöldellő gyep a kert méltó éke lehet, ehhez azonban állandó gondoskodás és ápolás szükséges. Az igazán egészséges gyeptakaró sok öntözést igényel, de az sem mindegy, hogyan juttatjuk a fűszálakat az éltető vízhez.

Élesítse be öntözőrendszerét és fogadja meg tanácsainkat, melyeknek köszönhetően életteli gyepszőnyeg fog zöldelleni udvarán!

Nem mindegy, hogy milyen időpontban, illetve napszakban végezzük az öntözést. A legideálisabb a kora hajnali kezdés, főleg a nyári időszakban, így elkerülhetjük a jelentős párolgási veszteséget. Figyeljünk a mennyiségre is, egyszerre nagy adag vizet juttassunk a földbe, mert ha kevés vizet kapnak a fűszálak, a gyökérzet csak a felső talajrétegben fog kifejlődni, de a tápanyagok felszívódása sem lesz megfelelő mértékű. A túlöntözés azonban kimossa a tápanyagokat a talajból, ezért melegben elegendő a napi 3-4, hűvösebb időben pedig a heti egy alkalom.

A megfelelő öntözőrendszerrel azonban mindez nem jelent gondot. Minőségi öntözőrendszerekért forduljon hozzánk bizalommal!