Nem csak a kertekbe és parkokba szoktak öntözőrendszert telepíteni, hanem a sportpályákra is. Ezeken a területeken is kiemelkedő jelentőséggel bír a korszerű, automatizált öntözés. Növeli a játékélményt, használhatóbbá teszi a felületet és a gondozott gyep szép látványt nyújt.

Az olyan nagy területek öntözése, mint például egy futballpálya, nem kivitelezhető manuális locsolási technikával. Ahhoz, hogy egyenletesen juttassunk vizet a fűnek, gondosan megtervezett öntözőrendszer szükséges. A gyep így maradhat sokáig sűrű, tömött és szép. Azonban az automata öntözőrendszer nem csak a fűvel borított pályák kiváltsága.

Szükségünk van minőségi öntözőrendszerre, ha salakos vagy homokos a pálya. Ennek legfőbb oka az, hogy a versenyzőket ne akadályozza a felverődött por.

Salakos teniszpályán például célszerű rozsdamentes öntözőfejeket használni, hiszen az apró, éles kövek könnyedén lekoptathatják az egyszerűbb, műanyagból készült fejeket. A homokos lovagló pályákon arra is vigyázni kell, hogy nagyteljesítményű automata öntözőt használjunk, mivel a lovak biztonságos közlekedése miatt távolabbra kell tenni a locsolókat.

Ha hosszú élettartamot szán a sportpályának, válasza az általunk kínált öntözőrendszereket!